SISTERS IN SOUL is opgericht door de zussen Simone en Elaine van Raaij. Beide afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem. De één met een kunst achtergrond en de ander vanuit een mode en design richting.  Na jaren van zelfstandig werkzaam zijn trok Elaine met haar werk  bij Simone in haar atelier. Eigelijk gewoon voor de gezelligheid maar al snel kwamen er ideëen om elkaars creatieve vaardigheden te combineren. Ze begonnen met het ontwikkelen van hand-printed en hand-dyed stoffen en het ontwerpen van digitale prints voor shawls, kussens, kleden etc.

INSPIRATIE: Het begon allemaal met het intense gevoel van Sisterhood zoals dat was bij onze liefhebbende en sterke grootmoeders en overgrootmoeders en hun zussen. Generaties van mooie vrouwen die elkaar hielpen door middel van vriendschap, liefde, zorg, moed en wijsheid. Vrouwen die ons zijn voorgegaan, wegen hebben vrij gemaakt naar emancipatie. Dat allemaal door de eeuwen heen.

DE COLLECTIE: Als een ode aan alle vrouwen is de SISTERHOOD collectie ontstaan; iedere sjaal is geïnspireerd op een bijzondere 'soulsister'. Één daarvan is Koningin Máxima, voor wie SIS een unieke sjaal heeft mogen ontwerpen. 
THE PAINTINGS is een collectie sjaals gebaseerd op schilderijen van Simone; de spirituele schilderijen gecombineerd met betekenisvolle symbolen vanuit oude legendes en mythologie vormen een  nieuw verhaal, een nieuw design.
SIS AT HOME: Naast de shawls bestaat de SIS collectie uit een serie interieur textiel design zoals tafelkleden, kussens en gordijnen.

CUSTOM-MADE: een ontwerp kan worden afgestemd op de wensen van de klant. We kijken samen naar het design en het kleurgebruik en komen in overeenstemming met de klant tot het eindresultaat.

We hechten veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit.  De productie vindt plaats in Nederland waarbij we zorgvuldig onze stoffen en materialen uitzoeken. Alle SIS items zijn uniek, tijdloos en meestal niet seizoensgebonden.
 

SIS heeft een trouwe vaste klantenkring en is altijd op zoek naar nieuwe afnemers, klanten en samenwerking.

 

 

 

 

 

 

© 2015 - 2024 www.sistersinsoul.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel